Prodejna PLZEŇ

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


Další tip na zdravé recepty: Rychlá polévka z červené čočky s rajčaty

25.01.2016

Hrnek propláchnuté červené čočky
1 bílá cibule
1 mrkev
6 malých rajčátek
1 stroužek česneku
Panenský olivový olej CENTONZE
Himalájská sůl
Bíly pepř
Malá chilli paprička nebo lžička kari

Na olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou bílou cibulku , jednu
nahrubo nastrouhanou mrkev a hrnek propláchnuté červené čočky.
Můžeme přidat na kousky nakrájenou chilli papričku nebo lžičku kari.
Vše zalejeme horkou vodou (může být i zeleninový vývar) a 10 minut vaříme.
Poté přidáme nasekaný jeden stroužek česneku a na dílky nakrájená malá
rajčátka.
Povaříme ještě dvě minuty a dochutíme solí a pepřem.

Polévku můžeme dozdobit petrželkou nebo krutóny z tmavého chleba.

Polévka je velmi dobře stravitelná a má lehce pikantní chuť …podrobněji
jsme Vám o výhodách červené čočky psali v předchozím receptu.
V receptu je použit extra panenský speciálně namíchaný olivový olej CENTONZE
kategorie superior, Olej tvoří pečlivě namíchaná směs odrůd Nocellara del
Belice, Cerasuola a Biancolilla. Pro tuto odrůdu je charakteristická
intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice,
středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným
„koncem“ , nádechem po rajčatech a bylinkách.

Přejeme dobrou chuť 🙂

IMG_6087IMG_6088