Prodejna PLZEŇ

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ

Do prodejny»
Logo

Prodejna OSTRAVA

Navštivte stránky naší
kamenné pobočky

FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA

Do prodejny»

Aktuality / Články


VÝJIMEČNÝ DORT PRO VÝJIMEČNOU PŘÍLEŽITOST

10.07.2015

dort2.

FÍKOVO-BANÁNOVÝ RAW DORTÍK

Ingredience:

Na korpus: 350-400g vloček, 5 sušených nesířených datlí, 4 sušené nesířené fíky, 3 plné lžičky ořechového bio másla (arašídové, mandlové, kešu aj), 1 čajová vrchovatá lžička kokosového oleje, 4 plné kávové lžičky raw kakaa, 2 plné lžičky karobu

Na náplň:

4 banány, 5g mořský agar, 2 plné polévkové lžíce sušených jahod (nebo čerstvých), 2 lístky čerstvé meduňky, 20g kokosového oleje, 20g rostlinného raw proteinu vanilkové příchutě např. sunwarrior (nemusí být)

Na vrchní vrstvu:

Čerstvá směs (nebo mražená) lesního ovoce, 5g mořský agar, 4 čtverečky kvalitní raw hořké čokolády

Příprava:

Nejprve připravíme korpus, a to rozmixováním všech ingrediencí. Datle musí být vypeckované a kokosový olej rozpuštěný. Mělo by vzniknout hutné „těsto“, které zpracujeme ještě ručně a vtlačíme je postupně do menší dortové formy, kterou  zevnitř vyplníme potravinářskou folií nebo důkladně potřeme kouskem kokosového oleje. Těsto přitom vmačkáváme do formy tak, aby jsme měli vyvýšené okraje, a to alespoň 2 – 3 cm (aby nám náplň mohla pěkně celý objem vyplnit J).

Příprava náplně: nejprve si připravíme mořský agar. 10g agaru necháme rozpustit ve vodě (množství vody o něco menší než je uvedeno na příbalovém letáku daného agaru). Vodu s agarem zahřejeme těsně k varu (jediná tepelná úprava dortíku) a odstavíme. Necháme malinko vychládnout, občas promícháme. Mezi tím si rozpustíme kokosový olej a rozmixujeme jej spolu se banány,  lístky meduňky, popř. přidáme i vanilkový proteinem. Pak přidáme mírně vychlazený agar (1/2) a sušené jahody (neodolatelná chuť J). Krátce prozmixujeme. Vznikne hustý a téměř tuhý krém, který navrstvíme do připraveného korpusu.

Nakonec posypeme dortík nemalou vrstvou lesního ovoce, které nejprve jemně promícháme s druhou polovinou připraveného agaru. Pomoci nože vytvoříme hoblinky z čokolády nebo si čokoládu rozpustíme a pokapeme „cik-cak“ dortík rozpuštěnou čokoládou.

Dortík dáme do lednice nebo na chvíli do mrazáku (pozor, ale jen na chvilku, dortík nemrazit J), aby ztuhnul a můžeme během chvilky servírovat.

Mgr. Monika Musilová