Navštivte stránky naší
kamenné pobočky
FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA
Do prodejny»10.07.2015
FÍKOVO-BANÁNOVÝ RAW DORTÍK
Ingredience:
Na korpus: 350-400g vloček, 5 sušených nesířených datlí, 4 sušené nesířené fíky, 3 plné lžičky ořechového bio másla (arašídové, mandlové, kešu aj), 1 čajová vrchovatá lžička kokosového oleje, 4 plné kávové lžičky raw kakaa, 2 plné lžičky karobu
Na náplň:
4 banány, 5g mořský agar, 2 plné polévkové lžíce sušených jahod (nebo čerstvých), 2 lístky čerstvé meduňky, 20g kokosového oleje, 20g rostlinného raw proteinu vanilkové příchutě např. sunwarrior (nemusí být)
Na vrchní vrstvu:
Čerstvá směs (nebo mražená) lesního ovoce, 5g mořský agar, 4 čtverečky kvalitní raw hořké čokolády
Příprava:
Nejprve připravíme korpus, a to rozmixováním všech ingrediencí. Datle musí být vypeckované a kokosový olej rozpuštěný. Mělo by vzniknout hutné „těsto“, které zpracujeme ještě ručně a vtlačíme je postupně do menší dortové formy, kterou zevnitř vyplníme potravinářskou folií nebo důkladně potřeme kouskem kokosového oleje. Těsto přitom vmačkáváme do formy tak, aby jsme měli vyvýšené okraje, a to alespoň 2 – 3 cm (aby nám náplň mohla pěkně celý objem vyplnit J).
Příprava náplně: nejprve si připravíme mořský agar. 10g agaru necháme rozpustit ve vodě (množství vody o něco menší než je uvedeno na příbalovém letáku daného agaru). Vodu s agarem zahřejeme těsně k varu (jediná tepelná úprava dortíku) a odstavíme. Necháme malinko vychládnout, občas promícháme. Mezi tím si rozpustíme kokosový olej a rozmixujeme jej spolu se banány, lístky meduňky, popř. přidáme i vanilkový proteinem. Pak přidáme mírně vychlazený agar (1/2) a sušené jahody (neodolatelná chuť J). Krátce prozmixujeme. Vznikne hustý a téměř tuhý krém, který navrstvíme do připraveného korpusu.
Nakonec posypeme dortík nemalou vrstvou lesního ovoce, které nejprve jemně promícháme s druhou polovinou připraveného agaru. Pomoci nože vytvoříme hoblinky z čokolády nebo si čokoládu rozpustíme a pokapeme „cik-cak“ dortík rozpuštěnou čokoládou.
Dortík dáme do lednice nebo na chvíli do mrazáku (pozor, ale jen na chvilku, dortík nemrazit J), aby ztuhnul a můžeme během chvilky servírovat.
Mgr. Monika Musilová
| © ForActiv Brno - 2022 | Všechna práva vyhrazena |
| Grafika, webdesign: Otakar Korolus | PHP: Jaroslav Mičan | CMS: Wordpress | Nahoru |