Navštivte stránky naší
kamenné pobočky
FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP PLZEŇ
Do prodejny»FITNESS & WELLNESS SHOP OSTRAVA
Do prodejny»02.06.2015
Abychom přesvědčili některé milovníky sladkých chutí, že i bez máslových krémů, obyčejného cukru a hromady nekvalitních ingrediencí se dá vytvořit lahodná a mnohem zdravější varianta lákavé laskominy, nabídneme vám jeden z mnoha receptů, které s jistotou uspokojí i ten nejrozmlsanější jazýček…
Batátová lahůdka s nektarem z kokosu
Co budeme potřebovat:
600g batátů
200g mrkve
50g amarantové mouky (může být i pohanková)
30g raw kakaa
30g karobu
1 lžička skořice
100g mandle natural neloupané
150 ml čisté vody
50g kvalitní raw hořké čokolády (já používám od Lifefoodu)
30g kokosového oleje
2-3 polévkové lžíce kokosového cukru
2 vejce bio
150g sušených nesířených švestek
Nejprve si oloupeme a nakrájíme batáty a mrkev. Obojí dáme do parního hrnce (nebo do hrnce s vodou), uvaříme doměkka a pak necháme chvilku vychládnout. Mezitím si rozmixujeme mandle ve vodě a získáme tím mandlový nápoj (nemusíme přeceďovat). Kokosový olej si opatrně rozpustíme. Do větší misky nebo rovnou do mísy šlehače dáme uvařené batáty, přidáme kokosový olej, mouku, vejce, kakao, karob, skořici, nalámeme raw čokoládu na kousky a přilijeme i mandlový nápoj. Vše pomalu rozšleháme do hladkého krému.
Předehřejeme si troubu.Vezmeme si menší dortovou formu, vymažeme pomocí kokosového oleje, vysypeme trochou kakaa nebo, pokud máme, nadrcenými oříšky. Čokoládovou směs nalijeme do formy a dáme péct při mírné teplotě (do zhruba 140°C) po dobu cca 15-20 minut.
Než se moučník dopeče, rozmixujeme si sušené švestky s troškou vody do husté konzistence (jako kupovaná povidla). Takto si vytvoříme domácí zdravá povidla J. Až bude batátová dobrota upečená, necháme ji vychladnout, potom ji podélně rozřízneme a potřeme připravenými švestkovými povidly J.
Dortík si můžete stejným způsobem potřít i na jeho povrchu, tedy připravit si ještě jedna povidla ze sušených švestek, potřít jimi povrch dortíku a posypat třeba kokosovými hoblinkami.
| © ForActiv Brno - 2023 | Všechna práva vyhrazena |
| Grafika, webdesign: Otakar Korolus | PHP: Jaroslav Mičan | CMS: Wordpress | Nahoru |